Vader: EA Saheedi (Ashhal el Chamsin x E A Shanuka)

Saheedi is een homozygoot zwarte (röntgenologisch) goedgekeurde Arabische dekhengst. Saheedi heeft een zeer lief en werkwillig karakter en kan een prachtige show weggeven.

Moeder: Shaseera B (Sivmen B x Selahyah Price Mena)

Shaseera B is een dochter van Sivem B. Sivmen B is een directe afstammeling van de wereldberoemde hengst Menes. De vader van Menes is Nabeg die weer afstamt van Metropolia. Sivmen draagt ook de bloedlijnen van Sivka, Strike en Gay Polly. In zijn bloedlijnen vinden we ook Arax, Priboj, Aladdinn, Gwyndalyn en Gaypolka++ terug. Sivmen B draagt meerdere beroemde Russische en Poolse bloedlijnen.

Sivmen is een 1e premie dekhengst met een sterpredikaat als eindresultaat.

Sivmen heeft correct gebouwde en rastypische nakomelingen die het wereldwijd erg goed doen als dekhengst of als fokmerrie.

Sivmen is na 12 jaar bewezen dekdienst  in Nederland, in 2007 verkocht naar Amerika.

De moeder van Shaseera B is Selahyah Prismena, ze de dochter van de bekende hengst Prismen.  Prismen is een 1e premie hengst met veel type en gigantische bewegingen. Prismen is een nakomeling van de hengst Menes en zijn moeder is Pristina v. Komplekt. Prismen heeft al vele goede resultaten behaald op shows. Veel van zijn nakomelingen beschikken over zijn geweldige bewegingen maar ook hebben ze allemaal een geweldig karakter.

De moeder van Selahyah Prismena is Sifra. Sifra is een kleindochter van Abdullah en Amal. Abdullah werd in 1981 wereld kampioen en is in 1983 naar Amerika (Minnesota) verkocht. Amal werd in 1984 Wereld kampioen, in 1990 nationaal kampioen in Nederland, in 1994 Amal nationaal kampioen in Engeland en op 25 jarige leeftijd heeft de oud wereldkampioen hengst Amal voor zijn bijzondere verdiensten in zowel de fokkerij als de showring geëerd met de WAHO-Plaquette.

Parents